Om du vill betta på amerikansk sport finns det flera fördelar med att gå in på LiveSportsOnTV.com, där du hittar många spel att välja mellan. Det är alltid klokast att välja en spelaktör som ligger i USA där sporterna spelas, då de ofta har ett bredare utbud än onlinecasinon med svensk licens.

I USA kan du välja bland många olika sporter, som fotboll från NFL, basket från NBA och hockey från NHL. NFL står för ”National Football League”. Hos LiveSportsOnTV.com hittar du dagliga NFL-nyheter.

Amerikanska sporter

I NFL spelar den professionella ligan i amerikansk fotboll, uppdelad i två serier. Sju lag kvalificerar sig i slutet av grundserien från varje konferens till ett slutspel, en utslagsturnering där två kvarvarande lag spelar en finalmatch som kallas ”Super Bowl”. En känd amerikansk fotbollsspelare är Tom Brady, som nyligen ryktades vara på väg att lägga av med fotbollen. Han har vunnit Super Bowl vid sju tillfällen.

NBA är förkortning för ”National Basketball Association” och är en basketliga med professionella spelare i Nordamerika. Michael Jordan är en känd basketikon som vunnit sex NBA-titlar när han spelade med Chicago Bulls på nittiotalet. Hans tröja har nu sålts på auktion och inbringade 197 miljoner kronor. Denna summa är den högsta som har betalats för memorabilia som burits vid en match.

NHL står för ”National Hockey League” och räknas som den högsta ligan inom ishockeysystemet i Nordamerika. NHL grundades år 1917 i Montréal i kanadensiska Québec. Ligan har alltså bara funnits i lite över ett sekel. En välkänd svensk ishockeyspelare är Börje Salming, som år 1973 åkte till Kanada och gick med i NHL. Han hade alltid ett leende på läpparna enligt Darren Dreger som är expert på TSN (The Sports Network). Börje Salming blev med tiden en av de största ambassadörerna för ishockey.

Betta framgångsrikt på sport

När du ska börja spela på sport kan det vara bra att känna till en del tips och hur det fungerar. När bettingmakare släpper en spellinje brukar de bestämma vilka av de team du kan spela på som är favoriter. Detta team har störst chans att vinna och får därför odds med ett minustecken bredvid. Det kan i början vara svårt att veta hur mycket pengar du ska satsa, men det klokaste är att bara lägga så mycket du har råd att förlora.