ATG som erbjuder spel på hästar har de senaste åren sett en nedgång när det gäller publik och omsättning. Detta beror mycket på att spelarna istället vänder sig till de utländska spelbolagen och spelar där. Nu ska ATG satsa på virtuella hästar och se om det ger en ökad omsättning.

Nu går flera travprofiler ut och kräver att Solvalla ska bli ATGs huvudbana och att företaget ska stoppa travbanans förfall, skriver Aftonbladet. Under nästa år har man nämligen minskat antalet travtävlingar på banan drastiskt och Solvalla har inte längre några egna tävlingskvällar. Det här har gjort att intresset för banan har minskat och allt färre kommit dit för att titta på tävlingarna. Men det är inte bara Solvalla som har tappat publik. Det blir allt ovanligare att gå på trav för att se sporten live. De flesta sitter istället på nätet och tippar hästar där och så ser det ut för spelandet i Sverige i stort. Några av de travprofiler som tycker att Solvalla borde få fler tävlingar är:

  • Roger Walmann.
  • Timo Nurmos.
  • Stefan ”Tarzan” Melander.

Vill ha ett licenssystem4494759-v75-panorama

I Dagens Nyheter kan man läsa att ATG har tyckt till om problemet med att locka publik och omsättning när de utländska spelsajterna börjat ta över marknaden. De är trötta på att dessa spelbolag kan erbjuda sina spelare mycket bättre villkor än vad ATG kan. För att göra det bättre både för de statliga bolagen och de utländska aktörerna föreslår ATG att man ska bjuda in de utländska spelbolagen på lika villkor. De tycker alltså att ett licenssystem borde införas och på så sätt får man en ökad kontroll som säkrar skatteintäkterna och man kan även utöka konsumentskyddet. De man på ATG främst anser är de bättre villkoren för de utländska spelbolagen är att de måste betala betydligt lägre skatt en de statliga bolagen för att de ofta är registrerade på Malta eller Gibraltar och inte i Sverige. Om ett licenssystem skulle bli verklighet skulle ATG visserligen förlora ensamrätten på spel på hästar men de ser att det skulle vara mer långsiktigt hållbart med en spelmarknad som hade lika villkor för alla marknadens aktörer.

Spel på virtuella hästar 5899466-harness-racing-racing-horse-harnessed-to-lightweight-strollers

ATG har den senaste tiden gjort en del förbättringar och förnyelser för att stå sig på marknaden och i konkurrensen. De har till exempel startat en travtävling med virtuella hästar som tävlar i påhittade lopp. De här låtsasspelen har redan de utländska spelbolagen hoppat på med slots om låtsaspengar som man bland annat kan hitta på http://www.slotsguiden.se/free-slots. Men på ATGs version ska man faktiskt kunna spela om riktiga pengar. Dessa datoranimerade hästar ska alltså tävla i en tredimensionell miljö i påhittade lopp och spelarna ska kunna sitta framför datorn eller i mobilen och följa loppen. Även om man ser ljust på den här satsningen och tror att den kan locka en yngre publik, ser man inte att den kommer att konkurrera ut den riktiga sporten med de riktiga hästarna. Detta blir mer som ett komplement som förhoppningsvis kan ge mer pengar till företaget. Läs mer.