Har du förlorat kontrollen över ditt spelande och faller tillbaka till spelandet när du gör ett tappert försök att sluta är du troligtvis spelberoende. Idag finns hjälp att få av personer som är specialiserade inom beroenden av olika slag.

Tänker du ständigt på att spela, fyller din tid med att spela för att skjuta bort andra bekymmer, eller ljuger om att du spelar och i vilken omfattning? Finner du att det byggs upp en irritation inom dig när du har försökt dra ner på ditt spelande, och misslyckas du i dina försök? Då är du mest troligt spelberoende. Idag finns det god hjälp att få för dig som vill komma ur ditt beroende. I ett försök att minska antal spelberoende har allt fler företag valt att ta ställning. Idag ges inga fler appar med casino hos Apple ut till användare att ladda hem till telefonen.

Det är också allt lättare att utveckla ett spelberoende om andra substanser som alkohol används samtidigt

Är du spelberoende?

Ibland kan det vara svårt att veta om någon insjuknat i ett spelberoende. Har du förlorat kontrollen
över ditt spelande
, har detta kommit att påverka dina nära relationer, din ekonomi samt ditt arbete? Då är du med största sannolikhet spelberoende. Ett beroende uppstår oftast i ett försök att dämpa tillstånd som ångest, oro, nedstämdhet. Det är också allt lättare att utveckla ett spelberoende om andra substanser som alkohol används samtidigt. Detta kan kännas svårt att ta sig ur men låt dig inte hindras. Idag finns det mycket god hjälp att få av experter inom beroende av dess olika slag och du som vill kan få hjälp för att ta dig ur ett ohälsosamt beroende.