Ett spel som aldrig falnar i popularitet är inget annat än blackjack. Det är ett spännande spel som inte någonsin tycks bli daterat eller tråkigt.

 

Kanske beror blackjacks klassiska status på att det är enkelt samtidigt som det är svårt, det handlar nämligen både om skicklighet och en portion tur, något som går att läsa på källa: blackjack.se.

 

Lärde sig investering via blackjack

 

I en artikel i den inflytelserika tidningen Forbes, går det att läsa om Ed Thorp, en väldigt framgångsrik investerare i USA. Hans succé till karriär sägs ha startat under en resa till Las Vegas på 50-talet. Med en doktorsavhandling i matematik var han en firre på matte men när han spelade blackjack lade han märke till detaljer i spelet som gjorde att det inte passade in i slumpmässighetsteorin. Han lärde sig följaktligen att manipulera spelet och attackera det, genom fem års akademiska studier, och släppte sedan en banbrytande bok i ämnet som fick heta ”Break the Dealer”. Senare byggde han den starkaste hedge funden någonsin. Nu har han faktiskt släppt en ny bok, i den delar han med sig av sina topp fem viktigaste investeringslärdomar som han lärt sig från just blackjack. Det kanske kan vara bra att spela just för att få en hel del insikt i hur marknaden fungerar alltså.

 

En variation på blackjack att spela på The Strip

 

I en annan artikel går det att läsa om en student som har uppfunnit en variation på blackjack som nu kan spelas i Las Vegas. I stället för att ha två kort i starten har du ett och i stället för at nå 21 är målet att nå 11. Mer om detta går det att läsa om här.

 

 

Mer om just spelet och dess olika regler och strategier, går det att läsa mer om på bland annat här.