Skulle du kalla bingo för en hipp eller cool hobby? Näe, det är du inte ensam om. Men det finns en kille vars ambition är att skapa just en cool, modern hobby och hans verktyg för detta är bingo – som han vill göra till en hipsterhobby.

Att spela bingo online är det många som roar sig med, men att sträcka sig så långt som att kalla spelet för coolt eller modernt kan vara att ta i en aning. Men det finns faktiskt en kille som vill ändra på detta. Han heter Branimir och hans plan är att få unga att få upp ögonen för spelet, och till och med göra bingo till det självklara valet av spel för hipsters att spela, om de väljer att spela något alls.

”För även om bingons rykte börjar återupprättas – i England spelar hipsters numera Rebel Bingo till sina pints, och i Sverige hävdar nättidningen KIT att bingohallar kommer bli nästa hippa grej – är det svårt att bortse från spelets seniorbetonade aura.” – läs mer om hur han ska lyckas här.

Som citatet ovan poängterar, det är svårt att komma ifrån ett rykte. Men sanningen är att dagens bingo ofta förknippas med den bingo vi ser på tv och de hallar vi minns från tiden då man fortfarande fick röka inomhus. Det är dock inte den enda verkligheten. Det finns massor av sidor på nätet där man kan spela bingo och det finns en massa fräscha hallar runt om i landet där man kan spela landbaserad bingo och umgås med vännerna. Enklast är det dock att spela på nätet, vill man spela landbaserade spel måste man än så länge äga ett speciellt spelkort hos Svenska Spel, vilket är samma för olika spelautomater och andra spel som denna statliga aktör erbjuder, vilket inte behövs på nätet. Men att tänka på oavsett var du spelar någonstans är en sak – spela alltid med måtta.